Over Paula

Paula de Jong

Drs. Paula de Jong (1956) is klinisch psycholoog, psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut, EMDR Europe Practioner, supervisor (cognitieve gedragstherapie en schematherapie) en onderzoeker. Als bestuurder (directeur zorg) en hoofdbehandelaar is Paula nu werkzaam bij Psychotherapy & Movement. Door haar jarenlange werkervaring ( ruim 26 jaar ) in de GGZ (o.a. Parnassia Groep en PsyQ te Den Haag) als behandelaar en sinds 2004 ook als manager van het zorgprogramma Psychotrauma ( behandelen van complexe PTSS cliënten met veel comorbide problematiek waaronder persoonlijkheidsstoornisen en dissociatieve problematiek) heeft Paula een schat aan ervaring opgedaan.

Vanaf 1985 heeft Paula haar eigen psychotherapiepraktijk “ de Jong & Partners” waar zij naast het geven van onderwijs en supervisie ook een breed scala aan as I en as II stoornissen behandelt. Paula is met name gespecialiseerd in het behandelen van ingewikkelde PTSS problematiek , dissociatie en persoonlijkheidsstoornissen. Paula haar therapieën kenmerken zich door haar betrokkenheid maar zeker ook haar directiviteit. Bij de behandeling van PTSS werkt Paula volgens de multidisciplinaire richtlijn d.w.z. Imaginaire Exposure, EMDR, Cognitieve Gedragstherapie, maar ook Imaginaire Rescripting indien dat meer passend is.

lvvp

VUMC

Drs. Paula de Jong is als externe promovendus verbonden aan het VUMC, meer info.

Amsterdam

Paula is geboren en getogen in Amsterdam. Zij is gek op haar geliefde stad Amsterdam. De brede Amstel met de Magere brug, de mooie statige grachtenpanden, de Albert Cuyp markt, de Amsterdamse mentaliteit, het heeft haar verliefd op de stad gemaakt. Er is geen andere plaats in Nederland waar Paula zou willen wonen. In 2003 heeft Paula in samenwerking met Hugo Caron, architect, haar hele pand aan de Sarphatistraat laten verbouwen. Een lang bestaande droom, die na zware inspanning, van vooral ook Hugo Caron, gerealiseerd is. In dit pand is Paula nu ook dagelijks werkzaam

NTVP logo

Paula de Jong is door de Nederlandse Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) in november 2016 erkend als gecertificeerd psychotraumatherapeut. Hier is zij als traumaexpert enorm trots op.

Paula’s visie op cliënten

Paula haar visie op cliënten kan als kort geformuleerd worden. Wanneer er de wil tot verandering is dan is de weg ernaar toe mogelijk. Bij Paula staat het doel van de cliënt centraal en zij zet zich dan ook maximaal in om de cliënten te helpen hun doelen op alle levensgebieden (relatie, gezin, vrienden , werk en vrije tijd) te bereiken en om zodoende meer autonoom en gelukkiger te leven.

BIG – register

Referenties

Referenties