Mellony van Hemert CV

Sinds 2011 werk ik samen met drs. Mellony van Hemert (1981). Hoewel Mellony van Hemert nog jong is, is zij reeds zeer ervaren die haar hart bij haar werk en haar cliënten heeft. Als collega waardeer ik haar onvoorwaardelijke acceptatie van haar cliënten en de drive om cliënten te helpen.

Mellony is erkend cognitief gedragstherapeut en volgt op dit moment een vervolgopleiding tot psychotherapeut en onderzoeker. Haar werkervaring beslaat alle facetten van de cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psychotherapie en systeembehandeling – Mellony werkte onder andere bij Zintri, SterkerZorg, Psychotherapeutisch centrum de Viersprong en de Parnassia Bavo Groep, waar zij als behandelaar, therapeut en teamleider ervaring opdeed. Lees hier meer over de CV van Mellony van Hemert.

Fascinatie voor de geest

Mellony van Hemert maakte tijdens haar jonge jaren in Dordrecht de depressie van een familielid van dichtbij mee. Ze werkte met haar samen om de depressie aan te pakken en hielp haar door de oefeningen die zij samen deden om haar angsten te overwinnen. Deze ervaring zorgde ervoor dat Mellony gefascineerd raakte door de menselijke psyche ; ze realiseerde zich dat het haar roeping was om mensen te helpen en voor hen op te komen. Mellony’s ervaringen in de psychische zorg sindsdien hebben dit inzicht alleen maar verder versterkt. Vooral een voorval in 2004, waarbij een patiënt zichzelf in brand stak tijdens haar dienst, laat zien hoezeer een mens behoefte kan hebben aan hulp – en hoe belangrijk het is dat goede hulp geboden kan worden.

Bekijk hier de officiële blog van Mellony van Hemert.

Mellony van Hemert is altijd op zoek naar expertise

Mellony van Hemert gelooft dat een behandelaar zich altijd moet blijven ontwikkelen; alleen dan is het mogelijk om de hulpvragen van cliënten te kunnen blijven beantwoorden. Daarom is ze na haar master Geestelijke Gezondheidskunde aan de Universiteit van Maastricht blijven leren. Mellony volgde een bij Crescendo Psy een postdoctorale opleiding Cognitieve Gedragstherapie. Ook volgde zij bij Cure & Care Development in Arnhem de vervolgopleiding tot cognitief gedragstherapeut. 

Inmiddels volgt Mellony van Hemert aan de Universiteit van Antwerpen een postgraduate opleiding Psychotherapie. 

Een betrokken behandeling

Cliënten zijn meer dan dossiernummers en behandelplannen – iedereen is anders en heeft een andere hulpbehoefte. Mellony van Hemert gelooft in de kracht van een persoonlijke aanpak; ze is oprecht betrokken bij haar cliënten, luistert aandachtig naar hun verhalen en behoeften, en stelt altijd een behandeling op maat voor hen samen.

Meer weten? Bekijk ook de website van Mellony van Hemert.